Зелена Странджа"Зелена Странджа" е сдружение с нестопанска цел в обществена полза, насърчаващо активния начин на живот сред природата, нейното опознаване и опазване.


От 2015 година „Зелена Странджа“ организира походи сред природата целогодишно. Повечето от тях са еднодневни и на територията на Странджа планина. Провеждат се през почивните дни. Изходен пункт обикновено е град Бургас.

Разработили сме повече от 200 (двеста) различни маршрути, по които сме провели организирани походи. Те обхващат цялата географска територия на Странджа (включително няколко и в Турция), както и Източна Стара Планина, Сакар, Бакаджиците и др.

Организатор и водач на походите е председателят на Сдружението - Владимир Димитров. Той е лицензиран планински водач, вписан в НТР към Министерство на Туризма, а също и магистър по горско стопанство. Владимир е работил години на територията на Странджа по специалността си, включително за кратко и като директор на природен парк "Странджа".

Събитията на „Зелена Странджа“ са отворени за всички. Не е нужно да сте член на Сдружението или да сте участвали преди. Заповядайте винаги, когато можете! Информирайте се за предстоящите събития от нашия календар и ако Ви допадат мястото, датата, обявената програма, степента на трудност - присъединете се към нас!


В "Зелена Странджа" работим активно за намаляване на отпадъците сред природата - организираме акции за почистване и залесяване, заостряме общественото внимание към нерешени екологични проблеми, провеждаме различни информационни и образователни кампании, както и детски еко лагери сред природата.
Назад